چگونه پس از مطالعه کارکرد حافظه و سرعت هوش کلامی را افزایش دهیم (گام هفتم)

آیا برای شما اتفاق افتاده است مطلبی را که یادگرفته اید بعد از مدتی فراموش کنید و نتوانید در مورد آن صحبت کنید؟ زمانی که نتوانیم اطلاعات خود را در خصوص کتابی که خوانده ایم بازیابی کنیم احساس ناتوانی ذهنی و فراموشی بر ما غالب می شود و از صحبت در جمع خودداری کرده و سکوت اختیار می کنیم .
فراموشی معضلی است که بسیاری از از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند، در این مقاله می خواهیم در خصوص یک راهکار مهم و موثر برای جلوگیری از فراموشی صحبت کنیم.
مراحل سیستم حافظه
برای اینکه بدانیم چگونه از فراموشی مطالب جلوگیری کرده و آن ها را به خاطرمان بسپاریم اول باید مراحل حافظه را خوب بشناسیم. روانشناسان معتقدند که انسان دارای سیستم حافظهای با سه مرحلهی مجزا است: حسی، کوتاهمدت و بلندمدت.
حافظه حسی: حافظه فرار است و مدت زمان ذخیره سازی اطلاعات در آن کمتر از ۱ ثانیه است.
حافظه کوتاه مدت: گنجایش بسیار محدودی دارد و پس از فیلتر کردن اطلاعات را به سرعت به حافظه بلند مدت منتقل می کند.
حافظه بلند مدت: دارای ظرفیت نامحدودی است و اطلاعات را با ماندگاری زیاد ثبت می کند. شما میتوانید چند صد میلیون کتاب را در حافظه بلند مدت خودتان به خاطر بسپارید.
فراموشی به این دلیل است که مطالب از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت منتقل نمی شوند. در واقع هر اطلاعاتی که در حافظه حسی و کوتاه مدت باشید اگر ارزشمند باشد به حافظه بلند مدت برای زمان نامحدود انتقال می یابد.
حافظه، یادآوری پس از یادگیری
فرمول ساده ای است که به کمک آن می توانید حافظه خود را هوشیار نگه دارید و نگذارید به طرز فجیعی افت کند. اولین بخش این فرمول تکرار است. شما باید مطلبی را حداقل پنج بار تکرار کنید تا در حافظه بلندمدتتان جایگیر شود. تکرارها باید در زمان بندی و فاصله گذاری در پنج نوبت انجام شود.
تکرار یا مرورهای شما، بایستی بر اساس فرمول های زیر زمان بندی شوند؛
- اولین تکرار بعد از یکساعت
- دومین تکرار بعد از یک روز
- سومین تکرار بعد از یک هفته
- چهارمین تکرار بعد از یک ماه
- پنجمین تکرار بعد از شش ماه
تبعیت از این فرمول تفاوت بین موفقیت کامل و شکست قطعی را رقم خواهد زد.
منبع اصلی : کتاب قدرت هوش کلامی
دیدگاهتان را بنویسید