ثابت کنید که شما ذاتا یک نابغه کلامی هستید. ( گام سوم)

به نظر شما بهترین اساتید هوش کلامی چه کسانی هستند و از چه تکنیک هایی استفاده می کنند؟
باورتان می شود که کودکان برترین زبان آموزان و اساتید هوش کلامی جهان هستند. اولین واژه هایی که یاد می گیرند چقدر با اشتیاق و انرژی بیان می کنند و تلاش می کنند تا کلمات را یاد بگیرند. حتما شما از نزدیک این کودکان شیرین زبان را دیده اید که چه زیبا کلمات را به زبان کودکیشان بامزه و جذاب تلفظ می کنند و بعد آن قدر تکرار و تکرار و تکرار می کنند تا یاد می گیرند.
اگر شما خواننده عزیز در کشوری کاملا متفاوت با کشوری که الان هستید به دنیا آمده و سال های اولیه زندگیتان در آن جا زندگی کرده بودید، مغز کودکانه تان با همان سرعت و سلیسی که شما الان به زبان مادری تان صحبت می کنید یاد گرفته بود. نه تنها شما زبان آن کشور را یاد گرفته بودید بلکه اصوات مخصوص آن منطقه یعنی لهجه آن ها هم در حافظه تان نقش بسته بود. سوزوکی یک معلم و موسیقی دان ژاپنی بود که کشف کرد صدای انسان، گوش و سیستم مغز دستگاه نسخه برداری کاملی است که توانایی نامحدودی در یادگیری زبان های جدید و موسیقی دارد. وی با این آگاهی و تغییر الگو، زندگی خودش و میلیون ها نفر در جهان متحول کرد و طرز تفکر جهان را نسبت به بچه ها و هوش خلاق وکلامی آن ها دگرگون کرده است.
چیزی که سوزوکی کشف کرده بود اصل تقلید گری مغز بود. این اصل می گوید مغز شما طراحی شده است که بوسیله تقلید کردن هر چه در اطرافش است یاد بگیرد. کودکان در یادگیری از تکنیک های کاربردی استفاده می کنند که در این مقاله برایتان نقل می کنیم.
تقلیدکردن
این شیوه باعث می شود مادامی که کودک در محیط یادگیری درست قرار بگیرد و به شیوه ی مناسبی تشویق شود بتواند با سرعت فزاینده ای پیشرفت کند.
بازی کردن
بازی روشی است که خداوند عالم طراحی کرده است تا این امکان برای مغز فراهم شود که به راحت ترین شکل بیاموزد. چون بازی یک فعالیت جسمانی لذت بخش، سرگرم کننده و تخیلی است که باعث می شود مغز بین موضوعات مختلف ارتباط جدیدی ایجاد کند و این باعث پرورش هوش کلامی کودکان می شود. شما می دانید که بچه ها عاشق بازی مخصوصا بازی با کلمات هستند و همیشه نسبت به کلمات جدید و معنا و ارتباط میان آن ها کنجکاو هستند.
عشق یادگیری
یکی از ابزارهای پرورش هوش کلامی کودک، عشق بی حد و حصر او به یادگیری است که بوسیله کنجکاوی بیش از حد کودک هدایت و تغذیه می شود. لحظه ای که مغز کودک سوال بعدی را مطرح می کند تمام حس هایش به کارمی افتد و تمام انرژی اش بر روی پاسخ متمرکز می شود.
این گشایش و تمرکز، دقیقا همان چیزهایی است که مغز نیاز دارد تا اطلاعات کلامی بگیرد درک کند و به خاطر بسپارد.
اشتباه کردن، شکست خوردن و پشتکار داشتن

بچه ها از این راز باخبرند که اشتباه کردن و تجربه کردن باعث تسریع در یادگیری می شود. اگر شما اشتباه نکنید به این معنی است ک تلاش نکرده اید و تا زمانی که تلاش نکرده اید هرگز یاد نخواهید گرفت.
بچه ها یادگرفته اند که اگر یادگیری را با خلاقیت و خطر و پشتکار تلفیق کنند نه تنها بیشتر از سایرین اشتباه خواهند کرد بلکه به موفقیت های بسیاری دست خواهد یافت. تا به حال فکر کرده اید بعضی اوقات یک کودک چند بار سعی می کند کلمه سختی را تلفظ کند تا این که درست یاد بگیرد.
دوست همراه آیا شما هم این روش را امتحان کرده ای یا بخاطر ترس از شکست خوردن آن را رها کرده ای؟ پس از چند بار اشتباه از کاری دست می کشی ؟ یک، دو یا سه ؟
تمام تحقیقات نشان می دهد که بزرگتری نوابغ دنیا صرفا با استفاده از همی فرمول موفقیت کودکانه به موفقیت های بزرگ و ابداعات خود دست یافته اند. آن ها صدها بلکه هزاران با نوشته اند، تابلو نقاشی کرده اند، آهنگ ساخته و ایده ارائه داده اند و بعدا بسیاری را به دور ریخته اند و بهترین ها را نگه داشتند. ماجرای تلاش و پشتکار ادیسون جالب و تفکربرانگیز است.
روزی خبرنگاری از او پرسید: آقای ادیسون، تا کنون تلاش های بسیاری برای این منظور کرده اید و تا آنجا که می دانم حدود ۹۰۰ آزمایش انجام داده اید اما همه آن ها با شکست مواجه شده است.همانطور که می دانید همه دانشمندان امروز به این معتقد هستند که بشر هرگز قادر نخواهد بود که از برق روشنایی بسازد و این سرنوشت انسان است که تا ابد با سوخت طبیعی تاریکی ها را روشن کند. با این وجود شما بازهم دست از تلاشتان برنمی دارید؟
ادیسون در حالی که به آن جوان خبرنگار لبخند میزد پاسخ داد:
پسرم، من ۹۰۰ بار شکست نخورده ام بلکه ۹۰۰ بار راه هایی را پیدا کردم که به اختراع لامپ منجر نمی شود!اندکی بعد توماس ادیسون پس از ۹۹۹ بار تلاش، موفق شد اولین لامپ الکتریکی خود را از نیروی برق بسازد.

تمرین تقویت هوش کلامی

در دفترچه یادداشت هوش کلامی خود به این سوال پاسخ دهید که تا کنون چندبار اتفاق افتاده که به خاطر ندانستن معنا یا تلفظ یک کلمه از صحبت کردن در جمع خودداری کرده اید؟ چه راههایی را برای یادگیری آن کلمات در نظر گرفته اید ؟
منبع : کتاب هوش کلامی تونی بازان با تغییر و تصرف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *